VUOKRALAISELLE

VUOKRALAISEN ETU ON KÄYTTÄÄ LUOTETTAVAA VÄLITYSTOIMISTOA
Saatte luotettavaa ja turvallista palvelua asioidessanne kanssamme. Välittäjämme ovat koulutettuja ja tunnemme alan lait, asetukset sekä säädökset. Toimistomme on Suomen Kiinteistönvälittäjäliiton itsenäinen jäsentoimisto.

MITEN ETSIÄ VUOKRA-ASUNTOA?
Asuntotarjontaamme voit tutustua täällä.

ASUNTOESITTELYT
Kun löydät kiinnostavan vuokrakohteen, täytä asuntohakemus. Olemme yhteydessä näytölle valittuihin hakijoihin mahdollisimman pian.

VUOKRALAISEN VALINTA
Vuokranantaja tekee asukasvalinnan asuntohakemuksen perusteella. Täytäthän hakemuksen huolellisesti. Hakijoiden luottotiedot tarkastetaan.

VUOKRASOPIMUS
Vuokrasopimuksen voi allekirjoittaa sähköisesti tai toimistolla. Sovi välittäjän kanssa sinulle sopiva allekirjoitustapa. Neuvomme myös muissa muuttoon liittyvissä asioissa.

VAKUUS
Vuokralainen toimittaa vuokranantajalle vakuuden vuokrasopimuksen velvoitteiden täyttämiseksi. Vuokralainen maksaa vakuuden vuokranantajan tilille tai avaa pankissa erillisen vakuustilin, johon tallettaa sopimuksessa mainitun vakuussumman. Vakuus on toimitettava ennen avainten vastaanottamista.

AVAIMET
Avaimet voi noutaa vuokrasopimuksen alkamispäivänä LIT:n toimistolta Vesijärvenkatu 26, jollei asiasta ole muuta sovittu.

 

SISÄÄNMUUTTO

Avaimet voit noutaa LIT:n toimistolta vuokrasopimuksen alkamispäivänä, mikäli ei ole muuta sovittu. Muistathan, että vakuus tulee olla maksettu ennen avainten noutamista.

MUUTTOILMOITUS DIGI- JA VÄESTÖTIETOJÄRJESTELMÄÄN
www.dvv.fi/muutto

MUUTTOILMOITUS TALOYHTIÖLLE
Isännöitsijätoimistoon / Huoltoyhtiöön

VAKUUS
Maksa vakuus vuokranantajalle tai avaa vakuustili pankkiisi.
Toimita kuitti maksusta viimeistään avaimia noutaessa.

SÄHKÖSOPIMUS
Tee sähkösopimus ennen muuttoa

KOTIVAKUUTUS
Päivitä uuden kodin tiedot ennen muuttoa

HUONEISTONTARKASTUSMUISTIO
Lähetämme sinulle asunnon tarkastusmuistion sisään muuton yhteydessä. Käy tarkastus läpi, ja lisää muistioon asioita, mikäli sinulla on lisättävää.

POISMUUTTO

Avainten luovutus LIT:n toimistoon tai mikäli erikseen sovittu suoraan vuokranantajalle, jonka jälkeen huoneisto tarkastetaan. Viikonlopun aikana tai pyhäpäivänä päättyvän vuokrasopimuksen avaimien palautus on sovittava etukäteen.

Vakuus vapautetaan vakuuden antajalle, kun

  • Kaikki maksut on suoritettu (vuokrat vuokranantajalle ja käyttökorvaukset taloyhtiölle)
  • Kaikki avaimet on palautettu
  • Asunto on siivottu. Siivouksen täytyy hoitua kuntoon tarkastukseen mennessä. Mikäli laiminlyöt siivouksen, siivouskustannukset veloitetaan kyseiseen asuntoon maksamastasi vakuusmaksusta.
  • Huoneisto on tarkastettu ja todettu, että huoneistossa ei ole normaalista asumisesta poikkeavaa kulumista. Mikäli huoneistossa on muuta kuin normaalista asumisesta poikkeavaa kulumista (esim. jokin mennyt rikki) ota etukäteen yhteyttä toimistoon tai vuokranantajaan, jotta korjauksien menettelytavoista voidaan sopia.

Huoneistoa tullaan esittelemään jo irtisanomiskuukauden aikana (Laki Asuinhuoneiston vuokrauksesta 22 §). Esittelyajat sovimme aina erikseen.

  • Poismuuttoilmoitus isännöitsijätoimistolle/ huoltoon