Sisäänmuutto

Avaimet voit noutaa LIT:n toimistolta vuokrasopimuksen alkamispäivänä mikäli ei ole muuta sovittu. Muistathan, että vakuus tulee toimittaa ennen avainten noutamista.

Muuttajan muistilista

Laadimme asioimisen helpottamiseksi muistilistan tärkeimmistä muuttamiseen liittyvistä asioista.

Muuttoilmoitus maistraattiin ja postiin

Voit tehdä muuttoilmoituksen verkossa postille ja/tai maistraatille.
Muuttoilmoituksen voi tehdä myös postista tai maistraatista noudettavalla lomakkeella.

Muuttoilmoituksen myötä väestötietojärjestelmä, viranomaiset, monet yritykset ja yhteisöt saavat tiedon muuttuneesta osoitteesta. Ilmoittamalla uuden osoitteen samalla myös Postille varmistuu postien jakelu perille uuteen osoitteeseen. Osoitteenmuutoksen perusteella Posti kääntää kaikki vanhaan osoitteeseen lähetetyt osoitteelliset postilähetykset uuteen osoitteeseen kuukauden ajan.

Muuttoilmoitus taloyhtiölle

Taloyhtiölle on tehtävä muuttoilmoitus erikseen, pelkkä maistraattiin / postiin tehtävä ilmoitus ei riitä. Ilmoitus tehdään joko isännöitsijätoimistoon tai huoltoyhtiölle. Talonkirjanotetta tai ovenavausta ei voi saada ennen muuttoilmoituksen palauttamista. Isännöitsijän ja huoltoyhtiön tiedot löydät ilmoitustaululta. Monella taloyhtiöllä on omat verkkosivut, jonka kautta voit tehdä muuttoilmoituksen.

Osoitteenmuutos

Tee osoitteenmuutokset pankkiin, puhelinoperaattorille, vakuutusyhtiöön, lehtiin, ystäville ja sukulaisille.

Sähkösopimus

Tee sähkösopimus sähköyhtiön kanssa jo hyvissä ajoin ennen kuin muutat asuntoon. Jos uutta sähkösopimusta ei ole tehty, sähköyhtiö katkaisee sähkön.

Sähkösopimuksen voitte tehdä Lahti Energian kanssa sähköisesti www.lahtienergia.fi
tai asiakaspalveluun soittamalla p. 02918 02917, asiakaspalvelu(a)lahtienergia.fi

Vakuutukset

Ilmoita vakuutusyhtiölle muutostasi. Tarkista myös kotivakuutuksesi kattavuus. Kotivakuutus korvaa yleensä irtaimelle omaisuudelle mahdollisesti aiheutuneet vahingot (esim. vesivuoto, tulipalo) sekä korvaa tilapäisasumisesta aiheutuneet kustannukset.

Toivomme, että viihdytte uudessa kodissanne