Miten etsiä vuokra-asuntoa?

Asuntotarjontaan voit tutustua netissä. Lisätietoja saat sähköpostitse posti@lit.fi.

Asuntoesittelyt

Kun löydät kiinnostavan vuokrakohteen, ole yhteydessä toimistoomme ja ilmoitaudu esittelyyn. Me sovimme näyttöajasta nykyisen asukkaan kanssa. Asuntoa ei voi varata etukäteen, vaan kaikki asunnot vuokrataan esittelyjen kautta. Mikäli olet kiinnostunut vuokraamaan asunnon, saat esittelyssä täytettäväksi asuntohakemuksen, jonka palautat täytettynä välittäjällemme. Asutun huoneiston esittelyyn mahtuu kerrallaan rajallinen määrä katsojia.

Vuokralaisen valinta

Vuokranantaja tekee asukasvalinnan asuntohakemuksen perusteella. Täytäthän hakemuksen huolellisesti. Hakijoiden luottotiedot tarkastetaan. Valittu henkilö saa tiedon valinnasta mahdollisimman pian, jonka jälkeen sovitaan vuokrasopimuksen allekirjoittamisajankohta.

Vuokrasopimus

Vuokrasopimuksen voi allekirjoittaa sähköisesti tai toimistolla. Sovi välittäjän kanssa sinulle sopiva allekirjoitustapa. Neuvomme myös muissa muuttoon liittyvissä asioissa.

Vakuus

Vuokralainen toimittaa vuokranantajalle vakuuden vuokrasopimuksen velvoitteiden täyttämiseksi. Vuokralainen joko avaa pankissa erillisen vuokravakuustilin, johon tallettaa sopimuksessa mainitun vakuussumman tai maksaa vakuuden vuokranantajan tilille. Vakuus on toimitettava ennen avainten vastaanottamista.

Avaimet

Avaimet voi noutaa vuokrasopimuksen alkamispäivänä LIT:n toimistolta, jollei asiasta ole muuta sovittu.