Huoneistokohtaisen lainaosuuden maksu

Huoneistokohtaisen lainaosuuden poismaksusta määrää pääsääntöisesti jokaisen taloyhtiön oma yhtiöjärjestys. Lainaosuus on käytännössä maksettavissa pois taloyhtiölainan lyhennysten yhteydessä 1 – 2 kertaa vuodessa. Lainaosuus on aina maksettava kokonaan, osasuoritukset eivät ole mahdollisia. Mikäli talossa on useampia lainoja, voitte maksaa joko yhden tai useamman lainan kokonaan pois.

Jos haluat maksaa lainaosuutesi, ota hyvissä ajoin yhteyttä taloyhtiösi asioita hoitavaan kirjanpitäjään.

Pankit ottavat vastaan huoneistokohtaisia lainaosuuslyhennyksiä yhtiön säännönmukaisten lyhennysten yhteydessä, jotka ovat usein kahdesti vuodessa. Tarkista aina taloyhtiösi kohdalta lyhennyskuukausi!

Maksua varten tulee osakkaan tilata lainaosuuslaskelma. Lainaosuuslaskelma tehdään vain pyynnöstä ja siitä veloitetaan hinnaston mukainen hinta. Laskelman tekeminen on erillistyötä, joka ei kuulu isännöintisopimuksen päivittäistehtäviin.

Lainaosuussuoritus maksetaan taloyhtiön tilille. Maksuajankohdassa tulee huomioida, että suorituksen tulee näkyä taloyhtiön tilillä eräpäivänä. Taloyhtiö lyhentää osakkaan suorituksella lainaa / lainoja pankkiin.

Lyhennyskuukauden vastikkeen yhteydessä maksetaan vielä rahoitusvastike. Tämä huomioidaan laskelman tuotoissa. Huoneisto on lainoista vapaa lyhennyskuukautta seuraavan kuukauden alusta alkaen.